onsdag 13. april 2011

Naturlig smertelindring

hentet fra helsemagasinet VOF nr 3 2011.

VOF mener mange har lett for å glemme at en rekke naturlige stoffer kan dempe smerter. Før man tyr til sterke medikamenter med mange bivirkninger, bør man lytte til det eldgamle rådet "Naturen helbreder".


Vitamin C kan være viktig for redusere smerter ved at det øker sårtilhelingen og demper betennelser. Vitamin C og andre vitaminer og mineraler er sentrale hvis man skal forsøke å få bukt med migrene. ( Hickeys bok "The vitamin cure for migraines 2010" .





Capsaicin, et ekstrakt fra cayenne - kan lette mange typer kroniske smerter når det påføres regelmessig på huden.




Ingefær virker både smertedempende og betennelsesdempende. Dette er også supert mot kvalme, fks. svangerskapskvalme.








Djevleklo/venustorn kan være nyttig mot leddgikssmerter og smerter i nedre del av ryggen.








Seljebark ligner på aspirin kjemisk og ser ut til å gi akutt, korttids lettelse for pasienter med smerter i nedre del av ryggen. En dose på 240 mg reduserte smerten like mye som medikamentet Vioxx (som ble trukket fra markedet i 2004 pga alvorlige bivirkninger).






Kampo er en anerkjent del av tradisjonell medisin i Japan = urtemedisin.








Bistikk mot leddsmerter. Giften fra bistikk har vist seg å redusere smerter og betennelser hos personer med en rekke typer leddplager.






12 super-food som lindrer leddsmerter 


  1. Bær: Jordbær, blåbær, bringebær og hjelp langsom slitasje på leddene. Det er på grunn av antioksidanten vitamin C til stede i dem som holder frie radikaler - celle-ødeleggende molekyler produsert av betennelse - fra skaper kaos. Forskning har vist at enkelte antioksidanter kan forebygge leddgikt, forsinke progresjon, og lettelse smerte. I tillegg spiller vitamin C også en viktig rolle i dannelsen av kollagen, en viktig komponent i brusk og bein. Andre matvarer rike på vitamin C inkluderer appelsiner, guava, brokkoli, ananas og papaya.


  2. Linfrøolje: Ved hjelp av linfrøolje reduserer smerte på grunn av alle typer betennelsestilstand, herunder felles problemer. Omega-3 fettsyrene vi finner i linfrø er den sunneste av fett for personer med leddgikt eller andre inflammatoriske lidelser. Disse fettsyrene stimulerer produksjonen av kroppens kjemikalier som bidrar til å kontrollere inflammasjon - i leddene, blodet, og vev. Ifølge en gjennomgang av forskning på omega-3 fettsyrer og helse i American Family Lege, omega-3 (i doser på 3 gram eller mer per dag) har blitt funnet effektive for de med revmatoid artritt, reduserer morgenstivhet og antall av ledd som er ømme eller hovne. Du kan merke en reduksjon i smerte i leddene ved å bare legge 1-3 spiseskjeer en dag med linfrøolje til kosthold.

  3. Fisk: Enkelte varianter av fisk som laks, tunfisk, sardiner, makrell, ansjos og er rike på omega-3 fettsyrer som kan redusere betennelser og lindre leddsmerter. I tillegg vil noen av disse fiskene (som vill laks, makrell, sardiner og sild) er også rik på vitamin D. Vitamin D er ikke bare viktig for bein styrke, men også for andre kroppsfunksjoner, inkludert felles helse. Studier har vist at å få tilstrekkelige mengder vitamin D reduserer risikoen for både revmatoid artritt og slitasjegikt.

  4. Gurkemeie (haldi): Denne indiske krydder vanligvis finnes i de fleste kjøkken inneholder en kraftig, ikke-giftig stoff kalt curcumin, som har vist seg å inneholde anti-inflammatoriske egenskaper. Det ser ut til å fungere ved å hindre et protein (kjent som NF-KB), assosiert med økt betennelse, fra å være aktivert i leddet. Ta halv teskje gurkemeie pulver med varmt vann minst tre ganger på en dag.


  5. Soybean: Soya er rik kilde til isoflavoner som er plantehormoner med anti-inflammatorisk funksjon. Du kan ha det i form av soya melk, soya karriretter og til og med soya chapattis.

  6. Grønn te: Den flavonoider i grønn te er potente naturlige anti-inflammatoriske stoffer som har blitt vist i mange studier for å redusere leddsmerter forårsaket av leddgikt.



  7. Olive Oil: Den sunne enumettet fett i olivenolje brukes av kroppen til å produsere naturlige anti-inflammatoriske midler. Disse anti-inflammatoriske midler kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av begge leddgikt.Dessuten er olivenolje rik på polyfenoler, som er kjent for å ha anti-inflammatorisk, antioksidant og antikoagulant handlinger. Legg olivenolje i kostholdet ved å bruke det i stedet for smør eller andre vegetabilske oljer når matlaging. For det høyeste antioksidant innholdet, velg "extra virgin" olivenolje.


  8. Ingefær: Ingefær er høy i anti-inflammatoriske kjemikalier som bidrar til å redusere leddsmerter. Bruk den som et krydder i mat eller trakter den i te.




  9. Yoghurt: En israelsk studie publisert i Journal of Nutrition viser at en probiotiske (vennlig) bakterier, kalt Lactobacillus, finnes i yoghurt tilbyr bemerkelsesverdig forebyggende og kurative effekt på leddgikt. Også probiotika bidra til å holde den dårlige bakterier, gjærsopp og muggsopp i fordøyelsessystemet i sjakk. En overvekst av dårlige bakterier og gjær i fordøyelsessystemet heter dysbiosis og er forbundet med revmatoid artritt.




  10. 10. Papaya: Papain, et protein-fordøye enzym, kombinert med antioksidanter som vitamin C og vitamin E stede i Papaya bidra til å redusere betennelse, og forbedrer fordøyelsen.




  11. Nøtter og frø: Nøtter og frø som mandler, valnøtter og sesamfrø også inneholde anti-inflammatoriske omega-3 essensielle fettsyrer. Da spises rå eller stekt, kan du få litt ekstra crunch og anti-inflammatorisk fordeler på samme tid.


  12. Mushroom: Kineserne har hatt den immun-forsterker egenskaper og anti-inflammatoriske egenskaper sopp siden antikken. Nå er det din tur.




Styr klar av fettholdig kjøtt, mat som inneholder mettet og trans fett, brus, sukkerholdige drikker juice og bearbeidet mat som de pleier å forverret situasjonen. Hvis du ikke har noen åpenlys betennelse, vil ovennevnte matvarer fortsatt gjøre sin del for å holde deg frisk!
Dette er maskinoversatt side,. For original tekst, se : HER


Read more: http://www.lifemojo.com/lifestyle/12-foods-som-lindrer-leddsmerter-60960316/no#ixzz1JNzMX8uG


NB! Tar du medisiner, sjekk alltid om naturpreparatet passer med din medisin. Noen urter tar vekk el. forsterker effekten av medisin. Er du i tvil - rådfør deg alltid med legen. Dette innlegget er kun ment som informasjon over hva mat og urter kan hjelpe mot! Bruk sunn fornuft, og følg magefølelsen din! 

Manuell terapi 

Flere manuelle terapier er aktuelle ved kroniske smerter. 

* Kiropraktikk
* Massasje
* Naprapati
* Alexander teknikk
* Kraniosakralterapi 
* Rosen metoden 
* Healing 


Mental kontroll mot smerter

* Hypnose
* Biofeedback
* Yoga
* Meditasjon
* Visualisering





Energimedisin mot smerte 

* Elektromagnetisk nervestimulering (TENS)
* Pulserte elektromagnestiske felter (PEMF)
* Stimulering av kraniet med elektroterapi CES)
* Akupunktur
* Akupressur
* Refleksologi 
* Qi-gong og qi-terapi
* Terapeutisk berøring
* Reiki


Musikk
Forskning viser at lytting til musikk kan gi mennesker med kroniske smerter mer kraft, kombinert med mindre smerter, depresjon og uførhet. 


Det finnes sikkert hundevis av ulike behandlingsmetoder - og vi må finne det som nytter for oss. Vær snill med deg selv, kanskje et varmt bad med div. eteriske oljer vil hjelpe? Massasjedusj? Varmt eller kaldt omslag, varmekrem eller kuldekrem? Vi er alle forskjellige, med ulike behov. 
For meg er saligheten stor når jeg kan krype under dyna når varmeteppet har stått på , med ullsokker på bena - magnetbrikke på magen, og magnet sovemaske!! DA kan jeg slappe av. 


Ingen kommentarer: